E-Megara-GR
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕΓΑΡΑ

Μήπως ήρθε η ώρα του εισαγγελέα για τα «Χρήματα των Πτωχών» στην Μητρόπολη Μεγάρων & Σαλαμίνος;

Πριν δύο εβδομάδες επανήλθαμε φέρνοντας στην επιφάνεια ένα μεγάλο ζήτημα που αφορά την διαχείριση των χρημάτων από την Ιερά Μητρόπολη Μεγάρων & Σαλαμίνος τα οποία μαζεύονται από τους δίσκους που βγαίνουν στις εκκλησίες.

Είχαμε εκ νέου επισημάνει τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στην τοπική κοινωνία για τα «Χρήματα των Πτωχών», στηριζόμενοι στα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσόστομου.

Απευθυνθήκαμε στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μεγάρων & Σαλαμίνος κ.κ. Κωνσταντίνο θέτοντας του τρία σημαντικά ερωτήματα, ζητώντας του επίσημες απαντήσεις και τονίζοντας ότι σε κάποιες περιπτώσεις η σιωπή δεν είναι χρυσός!

Επειδή το θέμα εμείς δεν το ξεχνάμε, ούτε είμαστε από αυτούς που το βάζουν στο αρχείο τους, θυμίζουμε ξανά τα ερωτήματα που είχαμε θέσει στον Σεβασμιότατο, αφού ακόμη και έπειτα από πολύ καιρό δεν έχουμε πάρει καμία απάντηση.

Ρωτήσαμε λοιπόν, για να θυμηθεί και ο Δεσπότης μας:

Α) Εδώ και χρόνια για τα χρήματα που έρχονται από τους δίσκους έχουν κοπεί οι σχετικές αποδείξεις;

Β) Τα χρήματα αυτά έχουν περαστεί στην επίσημη διαχείριση της Ιεράς Μητροπόλεως Μεγάρων & Σαλαμίνος;

Γ) Τα χρήματα που συλλέγονται από τους δίσκους, – «τα χρήματα των πτωχών» – έχουν κατανεμηθεί στα συσσίτια της Μητροπόλεως από τα οποία τρέφονται άποροι αλλά και αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας;

Έχοντας το θάρρος της γνώμης μας και βλέποντας την σιωπή, αν μη τι άλλο θα καταθέσουμε μια πρόταση υπό την μορφή ερωτήματος.

Εφόσον για την διαχείριση των χρημάτων που σε δύσκολες εποχές μαζεύονται από το υστέρημα των συμπολιτών μας – πιστών, δεν δίνεται καμία απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα, μήπως πρέπει να παρέμβει εισαγγελέας για να διερευνήσει την υπόθεση;

Γιατί ο προβληματισμός που επικρατεί στην τοπική κοινωνία πιθανόν να μην είναι τυχαίος.

Οπότε και εξαιτίας της «σιωπής», μάλλον ήρθε η ώρα του εισαγγελέα, να «καθαρίσει» τις «σκιές» που ενδέχεται να αμαυρώσουν το τεράστιο ανθρωπιστικό έργο και την σπουδαία αποστολή της Εκκλησίας μας που στέκεται αρωγός στα μεγάλα προβλήματα που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες.

Ποια η θέση του Δεσπότη μας για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών στη Ν. Πέραμο σε χώρο που ανήκει στην Εκκλησία;

Με την ευκαιρία που μας δίδεται μέσω του ρεπορτάζ, θα θέλαμε να μάθουμε και την θέση του Δεσπότη μας για το ενδεχόμενο δημιουργίας δομής μεταναστών και προσφύγων στη Νέα Πέραμο σε χώρο που ανήκει στην ιδιοκτησία της Εκκλησίας.

Αλλά μάλλον μάταια θα περιμένουμε να γνωστοποιήσει την θέση του, την στιγμή που αποφεύγει τόσο καιρό να δώσει απαντήσεις για περιπτώσεις που «σκανδαλίζουν» τους πιστούς, όπως τα «Χρήματα των Πτωχών».

πηγή  Αιχμή Μεγάρων